Kranio Sakral Terapi (KST) er en blid og behagelig behandling af de skævheder, som belaster kroppens funktioner. Mange tror at KST handler om at lave behandling på hovedet. Det gør det også men det omfatter også rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Det er centralnervesystemet som der arbejdes med og derfor er det de knogler som indeholder dette og beskytter centralnervesystemet, at der arbejdes med. Centralnervesystemet er på en måde “kroppens computer”.

Det omfatter hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne inkl. hjernevæsken der pumpes rundt, udenom hjernen. En rytme som kaldes KST-rytmen. Læge William Southerland opdagede det i 1920’erne og i dag er det en del af medicinstudiet i USA. I 1976 etablerede Dr. Upledger den første KST undervisning og herefter har det udviklet sig til en voksende kropsterapi i USA og i Europa. Det kom til Danmark i 1986 via Bl.a. Trine Rosenberg.

En behandling består af forskellige teknikker, der alle har “det blide tryk” til fælles. Det er letheden i berøringen, der gør at kroppen tager imod, i stedet for at give modstand. Behandlingen foregår ved hjælp af meget blid manipulation uden vrid og hårde tryk. Når kroppen bliver afstresset, giver den slip på smerter fordi f.eks nervetråde bliver frigjort, – ja alle kroppens celler slapper af og giver slip.

En voksenbehandling varer ca. 60 minutter.

Under en behandling ligger klienten på en briks på ryggen eller på maven. Det er yderst behageligt at modtage behandlingen. Man oplever en dyb form for afspænding som føles nærmest som at svæve.

Med KST kan man forbedre blodtilførslen til hjernen, og dermed lette eller helt fjerne eftervirkninger efter slag, tryk, dårlige arbejdsstillinger mm.
Når vi slår os, gør det ondt. Nogle gange kun kortvarigt, men oftest sker der også dette, at kroppen forskrækkes hvorved kraniets membraner trækker sig sammen og spænder op. Det begrænser den bevægelighed, som er afgørende for hjernens funktioner.

Stress kan mindskes gennem KST- behandling. Som set overordnet er stress en positiv ting, men hvis det er vedvarende går det ud over kroppens funktioner og så er der tale om “negativ stress”. Her vil teknikken “stillepunkt” ofte benyttes. Terapiens virkning kan normalt opleves allerede efter første behandling, men nogle gange skal der tid til og også flere behandlinger.

Heraf kan du måske udlede at der vil være en lang række lidelser som KST kan være med til at lindre eller måske helt fjerne:

 • Depressioner og bekymringer
 • Stress/psykisk ubalance
 • Hovedpine /migræne
 • Anspændthed
 • Smerter i nakke ryg og lænd
 • Søvnløshed
 • Blodtryksproblemer
 • Svimmelhed
 • Piskesmæld
 • Astma/allergi
 • Skæren tænder – snorken
 • Forstoppelse, fordøjelsesproblemer og mavesår
 • Menstruationssmerter
 • Hormonbalance
 • Begrænset lyst til sex
 • Svigtende koncentration

Jeg ser kroppen som en helhed og arbejder ud derfra. Kranio Sakral Terapi er et “håndværk “. Jeg ved at ubalncer et sted, kan påvirke kroppen et helt andet sted. Jeg arbejder derfor udfra en tanke om,  at lede intuitivt efter årsager og ubalancer. Her bruger jeg Triggerpunkt teknikker, på en blid måde, Fascieterapi, bindevævmassage og Healing, i kombinationen med KST. Det er min erfaring, at denne kombination giver utrolig gode resultater. Der er aldrig to behandlinger der er ens.

Ret ryg og nakke

Opretning af den skæve ryg, nakke og bækkenknogler sker ved særlige teknikker, hvor meridianbaner og punkter benyttes som hjælpere. Teknikkerne er smertefrie og føles behagelige. Med få grams tryk påvirker terapeuten udvalgte steder på bækkenet, rygsøjlen og nakken. Dette er medvirkende til, at kroppen retter sig op, hvorefter der med bindevævsmassage løsnes på de spændte muskler, som har holdt den skæve krop.
Skævheder i skelettet er ofte årsager til efterfølgende smerter og kan, uden behandling, udvikle sig til varige sygdomme som:

 • slidgigt
 • scoliose (s-formet ryg)
 • diskusprolaps
 • iskias smerter
 • bækkenløsning
 • kolik hos babyer
 • fordøjelsesproblemer
 • astma m.m.

Bindevævmassage

Hvis du er blevet opereret og derved har fået et ar. Det kan sagtens blot være en kikkertoperation som også er med til at skabe ardannelse kan du i og omkring aret danne ekstra seje kollagene fibre som mindsker bevægeligheden i området. Aret strammer og hinderne i de indre hudlag kan ikke bevæge sig frit som de gerne skulle der sker en sammenklitring som kaldes adherencer. Her kan behandlingen bestå i bindevævmassage hvor underhuden blødgøres og aret bliver blødt og behageligt.

KST og organerne

Du har måske hørt om det sympatiske og det para-sympatiske nervesystem og du ved sikkert også at du nogle gange må lytte til din mave inden du træffer et valg, – din mavefornemmelse. Vores mave er vores 3. nervesystem og det kaldes det  Enteriske nervesystem. Det er vigtigt at være bevidst om hvor vital organernes funktion er. De er med til at producere den energi som får kropog muskler til at fungere.
Det vil kunne hjælpe dig i forhold til: Tyktarms katar, Morbus Chrom, mavesår, Culitus Ulserosa, Forstoppelse, Diarré, Nyreproblemer, Ufrugtbarhed, galdesten, Overvægt, depression træthed og stress.

Generelt efter en behandling

Efter en behandling, vil det være en meget god idé at tage hjem og slappe af.
at lægge mærke til de signaler (i 1-2 døgn), som du får fra kroppen og respektere dem.
hvis du gå til anden behandling samtidig med dette, er det vigtigt at informere båd mig og den anden behandler at ringe til mig, hvis du er i tvivl om noget.
Efter en behandling, vil du eventuelt mærke en behagelig afslappet træthed – du sover bedre.
ømhed eller uro i kroppen.  Den vil aftage i løbet af 1-2 døgn.  Slap af.
Drik vand – kroppen har brug for meget væske – den udrenser.
seneste efter 3-4 behandlinger skal du kunne mærke en forbedring i de problemer, du kom til behandling for.
Kranio Sakral Terapi er et godt supplement til det traditionelle behandlersystem.

Det er et håndværk og alle hænder der bahandler er forskellige. Nogle gange, kan det være nødvendigt at kontakte en anden behandler, for at få den øsnkede effekt.

Det kan også være en god løsning med zonetrapi eller kiropraktik. Blot skal man efter min mening, vælge en anden behandler, der har bløde, blide hænder.