KST og babyer

“Som kvisten bøjes, træet gror…” (William D Sutherland)

Det at blive født kan medføre et hårdt pres på kraniet og vrid af den lille krop. Vi tænker at det er naturligt, men der er desværre mange som får både svære og langvarige skader. (op til 88%) Der kan f.eks. ske dette at den store kranienerve “nervus vagus”, som kommer ud mellem kraniekanten og 1. nakkehvirvel, bliver klemt. Da opstår der nakke spændinger som vil begrænse blodtilførslen og nervens signaler til både krop og hjerne.

Mange babyer har også låsninger eller vrid i deres bækken.
Behandlingen kan med særlige teknikker til nyfødte og børn lette eller helt fjerne de fleste følgevirkninger. Mærkbare forbedringer vil kunne opleves efter blot én enkelt eller få behandlinger. Jeg vil altid tjekke og løsne alt jeg finder ved babyen. Det betyder at organmassage også er en del af en behandling.

Dit barn er dyrebart og du vil helt sikkert gøre alt for at hjælpe det. Kranio Sakral Terapi til en baby vil altid ske i tæt nærvær med mor og far. Det kan nogle gange ske, f.eks.  sammen med amning

Barnet bliver nogle gange løftet op i benene, med hovedet nedad, da dette kan give mig en klar indikation om hvor, der er noget jeg skal arbejde med.
Det er vigtigt at barnet er tilpas under forløbet, jeg siger enten ikke noget eller også taler jeg en del med barnet. Hvis jeg ved lidt om selve fødslen kan det være det, jeg snakker om.- Men det kan også være andre ting som forældrene har fortalt, som jeg tager fat i.

Skaderne kan give sig udslag i følgende symptomer:

  • Generel uro
  • Fordøjelsesbesvær
  • Kolik
  • “Sjatsoveri”
  • Besvær med at sutte
  • Facon som et C
  • Stærk favoritside
  • Skævt kranie
  • Ked af at få tøj på. Dette at der røres ved arme og ben.

KST og børn

Som hos voksne arbejdes der med kranie, rygsøjle og korsben. Alt der indeholder og beskytter centralnervesystemet.

“Når først kroppen fungerer er der overskud til at tage fat på andre udfordringer…”

Det er ikke sjovt at være den der ikke kan sidde stille i skolen, eller at være den der ikke kan følge med de andre. Man får måske skæld ud eller de andre børn mobber. Barnet har det svært og bliver måske mere og mere aggressivt, eller lukker sig inde i sig selv.

Nederlagene forplanter sig til en ond og dårlig spiral.

Forældre der ikke ved hvad de skal gøre for at hjælpe, har masser af dårlig samvittighed. Der er tale om frustration.

Alle børn falder og slår sig, ofte går det heldigvis godt. Skader kan ske ved at barnet har slået sit hoved ,er blevet ramt af en bold, eller har slået sit haleben. Måske er det væltet påcykel, eller gledet på en glat vej. Dette sætter sig som både et psykisk og fysisk chok i deres krop. Der kommer stress i deres centralnervesystem

Ganske få behandlinger med Kranio Sakral Terapi kan give barnet livskvalitet og lysten til at lære tilbage.

Problemer der ses hos børn:

For stille eller for aktiv
Koncentrations eller indlæringsvanskeligheder
Sproglige udfordringer
Rygproblemer
Motoriske og sanseintegrationsprolemer
Nakkeproblemer
Søvnproblemer
Sengevædning
Fordøjelses vanskeligheder
Hovedpine/migræne
Allergi
Bidfunktions problemer
Stress
Triste børn

 

Herudover kan det være til stor gavn, ved diagnoser som Autisme, ADHD, Epilepsi m.fl.

KST Behandlingen af børn hos Nordjysk Motorik er meget individuel. Det kan foregå under leg i salen. Nogle vil gerne sidde hos mor/far. Nogle sidder på briksen og leger med legetøj imens.
Hvis barnet f.eks. har været på hospital eller hos lægen mange gange kan det være i venterummet at jeg giver behandlingen. Det vigtigste er, at barnet er tryg ved det der foregår. Det vil foregå på barnets premisser og kan kun give et godt resultat, hvis det er en god oplevelse for barnet. Derfor, ingen pres fra forældre eller mig.